Carwise en Anachron hebben opnieuw hun krachten gebundeld waardoor het aanmaken en ondertekenen van contracten geheel kan worden gedigitaliseerd. Na e-Invoicing en credit management is nu de functie beschikbaar om het proces van het aanmaken tot het ondertekenen van leasecontracten te digitaliseren en te daarmee aanzienlijk te versnellen.

“Met ons Order2Cash-platform kunnen bedrijven hun financiële processen optimaliseren, vanaf het plaatsen van orders tot en met het innen van de betaling”, zegt Frank Hoekstra, CEO van Anachron. “Het ondertekenen van contracten kan beduidend versneld worden dankzij de Contract2Sign service. Dit maakt het mogelijk om contracten digitaal te versturen en te ondertekenen, geheel conform de wettelijke vereisten. We maken hierbij gebruik van de gekwalificeerde elektronische handtekening, één van de wettelijke voorwaarden van toepassing op het elektronisch ondertekenen van contracten. De samenwerking met Carwise zorgt ervoor dat het gehele proces van aanmaak van het contract in Leasewise, digitaal ondertekenen én archiveren zeer efficiënt is ingeregeld.”

Snelle afhandeling

René Fabrie, directeur van Carwise, vertelt: “Onze software faciliteert leasemaatschappijen om het gehele administratieve proces van offertes tot en met de beëindiging van leasecontracten en verkoop van auto’s te verzorgen. Het ondertekenen en verwerken van een leasecontract is het startpunt voor zowel de operationele als de financiële processen. Een snelle afhandeling van het contract is zeer bepalend voor het uiteindelijke resultaat. Een aantal van onze klanten hadden reeds de wens geuit om in navolging van het digitaliseren van facturen ook de contracten digitaal te versturen en te ondertekenen. Samen met Anachron hebben we dit mogelijk gemaakt. Middels een beveiligde methode kunnen contracten digitaal worden verstuurd en ondertekend. Ook in het geval dat een contract door meerdere ondertekenaars getekend dient te worden.”

Inmiddels is de pilotfase met de leasemaatschappijen Strix Lease Service, Lease Visie, Mobility Service Nederland en International Car Lease Holding succesvol afgerond.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties