Schadesturing niet in belang autobezitter

Schadesturing is volgens Jijbepaalt.nl niet in het belang van de auto-eigenaar. Het nieuwe initiatief van Irene Sommeling is opgezet om autobezitters te ontzorgen en niet de verzekeraars.

“Schades moeten goedkoper hersteld worden”, verklaart Sommeling. Zij is van mening dat verzekeraars onmogelijk op een integere en onafhankelijke manier het klantenbelang kunnen behartigen. “Dit komt doordat de klant als kostenpost wordt gezien. Een verzekeraar moet een auto-eigenaar bij schade namelijk schadeloos stellen.”

De initiatiefneemster van Jijbepaalt.nl roept ondernemers op om weer echt ondernemer te durven zijn. “Bij veel schadebedrijven wordt in schadesturing de dienst uitgemaakt door de verzekeraar. De ondernemer heeft de bedrijfsvoering aangepast aan de schadesturing en is hier afhankelijk van geworden. De sancties zijn streng als er niet wordt voldaan aan goedkoper schadeherstel en gratis service. Deze bedrijven laten zich leiden door angst en schijnzekerheid.”

Jijbepaalt.nl heeft een eigen garantie en een onafhankelijk landelijk Schade Assistentie Meldpunt (0900-0988). Sommerling werkt samen met Experda voor alle expertises die in opdracht van Jijbepaalt.nl worden gedaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *