SKF opent Oplossingen Fabriek

Een Solution Factory oftewel Oplossingen Fabriek, is de nieuwste loot aan de SKF-tak in Nederland. De Solution Factory werd op 21 mei in Nieuwegein officieel geopend door SKF-ceo Tom Johnstone.

De opening valt samen met het 100-jarig bestaan van SKF die als wereldleider van lagers bekend staat maar inmiddels op tal van (industrie)takken heeft ingezet. Volgens Tom Johnstone gaat SKF in de toekomst nog meer inzetten op klantgerichte oplossingen. “Klanten kunnen altijd bij ons terecht voor betere prestaties maar ook voor innovatie. Anders gezegd: Als het er niet is dan maken wij het.”

In dat kader moet ook de Solution Factory in Nieuwegein worden gezien. Een state of the art ontwikkelingscentrum waar mensen en technologie elkaar ontmoeten om te komen tot een grotere machineprestatie. Hier worden SKF-kennis en service samengevoegd tot een oplossing in de vorm van ontwerp, creatie en uitvoering. De Solution Factory is de 28e in zijn soort. “Wij verwachten binnen drie jaar 40 tot 50 van deze fabrieken wereldwijd te gaan openen”, aldus Johnstone.

Nieuw R&D-centrum

Dat Nederland hierbij een grote rol gaat spelen blijkt ook uit de aankondiging van de bouw van het nieuwe Global Technical Center Europe eveneens in Nieuwegein. Dit is een nieuw R&D-centrum, dat naar verwachting 100 nieuwe banen gaat leveren voor technisch hooggeschoold personeel. Het GTCE gaat verder dan het huidige Engineering & Research Centre waar fundamenteel onderzoek wordt gedaan. De toewijzing van dit Center aan Nederland is een belangrijke stap in de nieuwe positionering van SKF als Knowledge Engineering Company in de Benelux.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.