SKF tekent met Valeo voor i-Stars

SKF heeft met Valeo een meerjarig contract gesloten voor het leveren van lagers voor i-Stars, het start-stopsysteem dat Valeo gaat leveren aan Peugeot en Citroën. Het concept zal gemonteerd worden op de nieuwe generatie dieselmotoren (e-HDI) die het Franse autoconcern toepast.

Het start-stopsysteem zal zowel in combinatie met een handgeschakelde als een automatische transmissie worden geleverd. Het heeft als voordeel dat het in een robuust en compact ontwerp dat kan dicht bij de elektromotor zitten zonder te worden beïnvloed door de omringende magnetische velden.

Het systeem stopt de motor wanneer de auto minder dan 8 kilometer per uur rijdt en het start weer wanneer de auto weer in de versnelling wordt gezet of het rempedaal wordt losgelaten bij een automaat. Het resultaat is een grote vermindering van de geproduceerde hoeveelheid CO2 en brandstofverbruik, maar er is ook meer comfort tijdens het herstarten.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *