SnappCar haalt half miljoen op

Middels crowdfunding heeft SnappCar bijna een half miljoen euro opgehaald. Bij SnappCar kunnen particulieren auto’s huren bij andere particulieren. SnappCar is hierbij de tussenpersoon en controleert of de inschrijvers (zowel aanbieders als huuders) aan het autohuurplatform mogen deelnemen.  

Onder het motto ‘Auto huren bij je buren’ is SnappCar in 2012 in Nederland opgestart. Inmiddels hebben zich meer dan 100.000 particulieren op de website ingeschreven en zijn er 15.000 auto’s aangemeld. Ook heeft het bedrijf haar vleugels uitgeslagen naar Denemarken en Duitsland. SnappCar haalde eerder 560.000 euro via converteerbare leningen. De afgelopen weken kwamen daar via crowdfundingplatform Oneplanetcrowd 348 particuliere investeerders bij, met extra leningen ter waarde van 485.750 euro.

De omzet was in 2014 2 miljoen euro en het bedrijf spreekt de verwachting uit dat dit jaar de omzet stijgt naar 5 miljoen. SnappCar beweert 30-50 procent voordeliger te zijn dan huren bij een reguliere verhuurmaatschappij of traditioneel autodelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *