Snelle groei voor Fastned

De omzet van Fastned is het laatste kwartaal van 2015 met ruim 350 procent gegroeid ten opzichte van dezelfde periode het jaar daarvoor. Uit deze groei blijkt volgens Fastned een toenemende behoefte aan snellaadstations direct langs de snelweg.

De afzet (kWh) steeg vorig jaar met 374 procent. Het aantal volledig elektrische auto’s steeg vorig jaar in ons land met 37 procent. Fastned weet groei te realiseren door een stijging van de hoeveelheid geladen kWh per klant en door het toenemende aantal stations. Het volume groeide in het vierde iets sneller dan de omzet, mede omdat eind vorig jaar een speciale aanbieding werd geïntroduceerd. Hierbij konden nieuwe klanten de eerste maand gratis kennis maken met snellladen bij Fastned

Shell van morgen

Fastned bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations en heeft momenteel vijftig stations in ons land operationeel. Bij deze laadstations kunnen elektrische auto’s in gemiddeld twintig minuten opladen. Naast de stations op A-locaties langs de snelweg is het bedrijf hard aan de slag om haar netwerk uit te breiden naar steden. Zo heeft Fastned in november nog een overeenkomst gesloten met de Gemeente Den Haag voor de bouw van vijf snellaadstations.
Met de uitbreiding van haar netwerk speelt Fastned in op de ontwikkeling van elektrisch rijden en de groeiende vraag naar een kwalitatieve laadinfrastructuur. “Wij zijn de Shell van morgen”, aldus medeoprichter Michiel Langezaal van Fastned.

Ivonne Vermeulen

Eindredacteur Aftersales Magazine. Ivonne heeft een rijke bagage waarin journalistieke waarden en kennis van de autobranche bijeenkomen. Dankzij haar rol binnen Focwa's Carrosserie beschikt zij bovendien over een indrukwekkend netwerk in de schadeherstelbranche.

Van Ivonne Vermeulen zijn er nog 343 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Ivonne Vermeulen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.