Solvay ziet toekomst in kunststof auto

Het Belgische chemiebedrijf Solvay heeft voor 5 miljard euro de Amerikaanse branchegenoot Cytec overgenomen. Door de miljardendeal wordt Solvay één van de grootste spelers in chemicaliën voor de mijnbouw, auto-industrie en luchtvaart.

Cytec draaide vorig jaar een omzet van 2 miljard dollar, bijna voor de helft in Noord-Amerika behaald, en Solvay ziet synergiemogelijkheden van meer dan 100 miljoen euro per jaar (voor belastingen). Bij het Amerikaanse bedrijf werken wereldwijd 4.600 mensen.

Door de overname zal Solvay zich meer gaan richten op de productie van sterke, lichtgewicht materialen voor de auto-industrie. Volgens het chemiebedrijf zal de auto van de toekomst niet meer van staal zijn, maar van carbon. Solvay verwacht een toenemende vraag naar deze sterke compositiematerialen; van 300 miljoen euro per jaar op dit moment, naar 2 miljard euro in 2020.  Solvay is ook volop bezig met de ontwikkeling van een motor die vrijwel volledig uit kunststof bestaat. Het project dat Polimotor 2 is gedoopt, zal volgend jaar worden getest door een racewagen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.