Spyker toch niet failliet

Het eerder uitgesproken faillissement van Spyker is door het gerechtshof in Leeuwarden teruggedraaid. Spyker heeft in hoger beroep haar gelijk gehaald en bewezen dat het bedrijf niet failliet verklaard had mogen worden. Victor Muller heeft namelijk met de betaling van 4,3 miljoen euro geld vrijgemaakt voor het aflossen van de meest acute schulden.

Door de betaling van Muller verkeert Spyker nu in surseance van betaling, een status waarvan de rechter denkt dat dit gunstiger is voor de schuldeisers dan een faillissement. “Op 18 december 2014, waarschijnlijk de zwartste dag in ons vijftienjarige bestaan, heb ik aangekondigd dat dit wat mij betreft niet het einde was van Spyker en dat we vastberaden waren om het bedrijf zo snel als mogelijk te redden. Als de procedure rondom het uitstel van betaling is afgerond gaan we verder met het uitvoeren van onze plannen om de Spyker B6 Venator te introduceren. Er staat ook een fusie met een in Amerika gevestigde fabrikant van elektrische vliegtuigen op stapel, om in de toekomst volledig elektrische auto’s te kunnen maken”, aldus de Spyker-oprichter.

Overigens verwacht de rechter niet dat Spyker nog in Zeewolde auto’s zal bouwen, aangezien de bedrijfsactiviteiten officieel zijn beëindigd en er dus geen inkomsten worden gegenereerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.