Start-up Jack Savior wint Hyundai-prijs

Boudewijn van Sambeek, studentondernemer achter Jack Savior heeft met zijn businessplan en pitch de Hyundai Brilliant Young Entrepreneurs-competitie gewonnen. Hiermee krijgt hij een startkapitaal van 15.000 euro.

Hyundai Brilliant Young Entrepreneurs is een netwerk waarin in Europa jaarlijks drie miljoen studenten deelnemen aan een ondernemersprogramma. De prijs, gesponsord door Hyundai Motor Europe, wordt in twaalf Europese landen uitgeschreven.

De Jack Savior-plug is een nieuw design voor de 3,5 millimeter audio jackplug voor koptelefoons. “We sluiten de draden aan de binnenkant van de plug aan, waardoor alleen de draad nog uit het apparaat steekt wanneer de koptelefoon is ingeplugd. Dit voorkomt een kapotte plug ofwel jack, het gaatje in het apparaat. Multinationals als Apple en Samsung geven jaarlijks vele tientallen miljoenen euro’s uit aan garantiekosten voor dit probleem”, stelt Boudewijn van Sambeek.

Talent

Hyundai investeert jaarlijks drie miljoen euro in Europa aan de ontwikkeling van jong talent. Dat gebeurt met de organisatie van competities als Skills for the Future en Young Brilliant Entrepreneurs. Daarnaast heeft het automerk programma’s om meer Europese jongeren aan het werk te krijgen in veelal technische functies.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.