Stekker uit aandeel Tesla

De koers van het aandeel Tesla, de elektrische autofabrikant, is maandag 15 procent lager geëindigd, doordat de investeerders het aandeel niet mochten verkopen. De dag na Kerst eindigde de lock-up periode. Dat schrijft Quote. De crash van het aandeel kost oprichter Elon Musk ongeveer 280 miljoen dollar.

Begin dit jaar zagen de investeerders nog veel in elektrisch rijden, maar de verwachting is dat de consument eerder voor een hybride auto kiest en daarom haken ze massaal af. De Tesla Roadster rijdt driehonderd kilometer op een setje volle accu’s, terwijl de inplughybride Opel Ampera ruim het dubbele aantal kilometers kan afleggen.

Tesla wil in 2012 samen met Toyota een vierpersoonsmodel op de markt brengen, waarmee het bedrijf voor het eerst sinds de oprichting in 2003 winst moet gaan maken.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *