Stern start door met delen Koops Furness

Stern Groep heeft met auto-importeurs overeenstemming bereikt over de doorstart van twee van de vijf vestigingen van Koops Furness in midden-Nederland. Ook is overeenstemming bereikt over de koop van alle met de vijf Koops Furness vestigingen verbonden activa. Koops laat een schuld achter van 180 miljoen euro.

Arend Motors wordt aangesteld als Nissan dealer voor het bewerkingsgebied midden Nederland en zal worden toegevoegd aan Arend Auto, dat de merken Renault en Dacia vertegenwoordigt in de regio Amsterdam en de regio Eindhoven/Den Bosch. De doorstart zal geschieden vanuit de huidige Koops Furness vestigingen in Utrecht-Noord en Amersfoort. Het voornemen is binnen enkele maanden het Nissan dealerschap te verhuizen naar andere locaties in Utrecht en Amersfoort, waar het merk Nissan op stand-alone basis kan worden gepresenteerd.

Vireo Auto, dat alle aan Fiat gerelateerde merken vertegenwoordigt op meerdere locaties in Noord-Holland en Utrecht, is met de importeur overeengekomen dat het gehele bewerkingsgebied midden Nederland wordt toegekend aan Vireo Auto. In midden-Nederland heeft Vireo Auto al vestigingen in Bussum, Houten en Amersfoort. Koops Furness had vestigingen in Nieuwegein, Huizen, Amersfoort, Utrecht-Noord en Zeist, waarvan Utrecht-Noord en Amersfoort worden doorgestart. Binnen 1 jaar na doorstart zal Vireo Auto met maximaal vier vestigingen (Bussum, Utrecht, Houten en Amersfoort) met alle aan Fiat gerelateerde merken het gehele bewerkingsgebied bedienen. Met het creëren van een compacte en effectieve organisatie wordt een forse kostenslag gerealiseerd in midden-Nederland.

Schuld

Met de importeur is overeengekomen dat Stern ook het merk Mitsubishi zal gaan vertegenwoordigen in midden-Nederland. De doorstart vindt plaats vanuit de Koops Furness locaties in Utrecht-Noord en Amersfoort. De toekomstige locatie van deze dealerschappen en de plaats in de Stern organisatie zijn nog onderwerp van nader overleg.

Koops Furness laat een totale schuld achter van 180 miljoen. Grootste schuldeisers zijn de banken die gezamenlijk 65 miljoen euro te vorderen hebben. Het gaat om ABN Amro, Rabobank IJsseldelta en de vroegere Friesland Bank. Daarnaast heeft het failliete bedrijf belastingschuld ongeveer 10 miljoen. De overige crediteuren hebben nog 90 miljoen euro tegoed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *