Stern zet grote reorganisatie door

Bij Stern Groep worden enkele eerder aangekondigde herstructureringen doorgezet. De Opel- en Chevrolet-activiteiten worden ingekrompen en alle merken die behoren tot het Fiat-concern zullen worden samengevoegd. De groep saneerde eerder al haar Ford-divisie. Daarnaast zal IT-marketingbedrijf Stern Pixel ontmanteld worden.

In het jaarrapport 2011 werd al melding gemaakt van de slechte gang van zaken bij Merel Auto en van het voornemen in 2012 een besluit te nemen over verliesgevende activiteiten en vestigingen. De gang van zaken bij de meeste vestigingen van Merel Auto bleef zodanig slecht, dat nu besloten is de Opel- en Chevrolet-dealerschappen in Amsterdam Zuid-oost en Amsterdam West nog dit jaar te beëindigen. Merel Auto trekt zich terug uit het gebied boven het Noordzeekanaal. In dit gebied worden de Opel- en Chevrolet-activiteiten gerevitaliseerd door ze zoveel mogelijk te organiseren vanuit de hoofdvestigingen in Alkmaar en Wormerveer. Een aantal vestigingen zal worden omgebouwd tot Stern Point.

Met betrekking tot de merken die behoren tot het Fiat-concern (Fiat, Alfa Romeo, Lancia en Jeep) is het besluit genomen ze samen te brengen onder Vireo Auto en onder Stern 2. Dit betekent dat op verschillende vestigingen merken zullen worden toegevoegd en dat hier en daar het bewerkingsgebied zal worden aangepast.

Kosten en gevolgen

Voor de hele reorganisatie heeft Stern vier miljoen euro gereserveerd. Dit bedrag is bedoeld voor het afvloeien van personeel, het beëindigen van huurcontracten en het afboeken van huurdersbelang. Stern Groep blijft voldoen aan de met de banken overeengekomen convenanten.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.