Succesvolle aftrap Automotive Academy

Afgelopen week werden er vier Automotive Academies in ons land geopend. In Veenendaal, Hoensbroek, Naaldwijk en Breda werden de door Sator Holding speciaal voor de autobranche ontwikkelde trainingscentra, tijdens de officiële openingen bezocht door bijna 1400 universele garagisten en hun medewerkers.

Een vijfde Automotive Academy is al enige tijd operationeel in Amsterdam en nummer zes zal begin volgend jaar in Zwolle worden geopend. Erkend opleiden, want vrijwel alle opleidingen kunnen worden afgesloten met een door het IBKI gecertificeerd diploma. Bij enkele trainingen kan een beroep worden gedaan op financiële ondersteuning door Stichting OOMT. Uiteraard zijn de opleidingen onderdeel van het door OOMT ontwikkelde BKS branchepaspoort, waarin de certificaten van de behaalde opleidingen en trainingen worden ‘opgeslagen’.

Wens komt uit

Met de Automotive Academy komt de wens van veel autobedrijven uit, namelijk de mogelijkheid ‘om de hoek van hun bedrijf’ breed te kunnen worden opgeleid, zowel technisch – de hoofdmoot – als commercieel. Tijdens de openingsavonden waren de trainers van Autoniveau, GMTO, Innovam, Werkplaats Serviceprovider en Ochse ter plaatse om de bezoekers te informeren. Deze opleiders staan garant voor de kwaliteit van de aangeboden technische en commerciële opleidingen.

Tijdens de openingsavonden was bovendien iGarage present om universele garages te informeren omtrent de aanstaande telematicasystemen en de iGarage app. Iedere Automotive Academy bestaat naast diverse theorieruimtes over een volledig ingerichte werkplaats, waar de opgedane theoretische kennis in de praktijk getoetst kan worden. In iedere werkplaats zijn minimaal zes nieuwe auto’s aanwezig, zodat de actualiteit van de kennis niet ter discussie staat.

De inrichting van de werkplaatsen voldoet bovendien aan de eisen die Bosch stelt voor het kunnen volgen van gecertificeerde Bosch-opleidingen. Naast meerjarige modulaire opleidingen die uitmonden in “diagnose expert” en het hoogste niveau van de Bosch-trainingscyclus, zal de Automotive Academy korte opleidingen bieden voor APK2, hybride voertuigen, commonraildiesel, airco F-gassen, (commerciële)bedrijfsvoering en andere actuele onderwerpen.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1798 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.