Terugroepacties Takata-airbags

Het Japanse concern Takata zorgt nu ook bij Honda voor een omvangrijke terugroepactie. De toeleverancier bouwt allerhande veiligheidssystemen en een serie airbags zorgt nu voor verschillende terugroepacties. Volgens Reuters staat na Toyota nu ook Honda op het punt tot een miljoen auto’s terug te roepen.

Toyota riep opnieuw auto’s terug, nadat het ontdekte dat Takata een mogelijk incompleet overzicht van de betreffende serienummers had aangeleverd. Daardoor komen sommige auto’s alsnog in aanmerking voor de terugroepactie. Het betreft auto’s van de modellen Corolla, Avensis, Yaris, Picnic en Camry die zijn gemaakt tussen 2000 en 2004.

Takata produceerde tussen april 2000 en nov 2002 in twee fabrieken opblaasunits voor airbags die te krachtig tot ontploffing komen. Het resultaat daarvan is dat er brokstukken naar de inzittenden kunnen worden geschoten, met verwondingen tot gevolg. Door de jaren heen zijn nu ruim zeven miljoen auto’s van verschillende merken maar met Takata airbags teruggeroepen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.