Think vraagt faillissement aan

De Noorse fabrikant van elektrische auto’s Think vraagt in totaal voor de vierde keer in twintig jaar tijd faillissement aan. Het is het bedrijf niet gelukt om de lange termijn financiering op orde te krijgen. De aangestelde curator zal ook de dochteronderneming van Think in Noord-Amerika onder de loep nemen.

Think maakte kleine elektrische auto’s met een plastic body en was van 1999 tot 2003 eigendom van Ford. Sceptische analisten denken dat de auto niet op kan tegen het (technische)geweld van de grote merken, te duur is en daarom weinig afzet vindt. Vorig jaar zijn er 1.043 stuks van de Think verkocht.
De Nederlandse importeur van de Think is Elmonet. Zij heeft tussen 2008 en 2011 in ons land bijna honderd auto’s van dit merk verkocht. Elmonet importeert ook de elektrische Piaggio, fietsen, driewielers en brommers.

“De investeerders waarmee we om de tafel gezeten hebben, konden niet snel genoeg toezeggingen doen. Het is een typisch geval waarbij het geld op geraakt is”, zegt een woordvoerder van Think. Volgens een eerder bericht uit de Financial Times zou Ford hebben overwogen een overnamebod te doen op de Noorse autofabrikant.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.