TomTom noteert weer groeicijfers

Voor het eerste sinds vijf jaar heeft TomTom, ontwikkelaar en producent van kaarten en navigatiesystemen, de omzet weer zien groeien over 2015. De verwachting is dat deze opgaande lijn zich dit jaar zal doorzetten. De onderneming boekte vorig jaar een omzet van net één miljard euro; een omzetstijging van zes procent ten opzicht van 2014.

Overigens was de winstontwikkeling minder goed. Over het hele vorig jaar werd een winst van 18 miljoen euro genoteerd. Dat kwam vooral door het bovengemiddelde resultaat van het laatste kwartaal, waarin een winst van 21 miljoen euro werd gerealiseerd. In het laatste kwartaal van vorig jaar kwam de omzet uit op 282,5 miljoen, dat is een stijging van negen procent. 

Consumentenmarkt

TomTom is nog steeds sterk afhankelijk van de consumentenmarkt. Een kleine zestig procent van de omzet wordt gerealiseerd met losse navigatiesystemen en bijbehorende  diensten. De sterkste groei ligt echter bij de verstrekking van licenties en de uitbouw van diensten voor wagenparkbeheerders.
Een ander belangrijke groeisegment vormen de contracten met autofabrikanten voor af fabriek leveringen met een TomTom navigatiesysteem.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1789 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.