Top 5 APK-afkeur- en reparatiepunten

Defecte of onjuiste verlichting staat met stip op één in de lijst van APK-afkeur- en reparatiepunten. Bij 27 procent van de personenauto’s en bestelwagens die worden afgekeurd gebeurt dat vanwege problemen met de verlichting.

Defecten aan het remsysteem vormen met zeventien procent een goede tweede. Bandenproblemen staan met vijftien procent op nummer drie in de APK-afkeurlijst. Problemen met de ruitenwisser/sproeier geldt voor acht procent van de gevallen en zes procent van de afkeurpunten betreft het uitlaatsysteem. Dat blijkt uit cijfers die door VWE aan Bovag ter beschikking zijn gesteld.

De afkeurcijfers van de APK 2 (personenauto’s en bestelwagens) wijzen uit dat veel autobezitters zelf niet of nauwelijks in de gaten houden of hun verlichting in orde is. Bij de APK blijken lampen defect, zijn koplampen verkeerd afgesteld of werkt de verplichte koplamphoogteverstelling niet. Automobilisten blijken te vaak van APK naar APK te rijden.

Jaarlijks voeren autobedrijven zo’n zeven miljoen Algemene Periodieke Keuringen van het type APK2 uit. Ruim zeventig procent van de auto’s wordt gekeurd in combinatie met een onderhoudsbeurt. De meeste auto’s worden ter plekke gerepareerd en vervolgens goedgekeurd.

Lees hier een recent artikel over de APK-markt >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.