Topman Ferrari krijgt 27 miljoen mee

Topman Luca di Montezemolo vertrekt bij Ferrari. Hij wordt opgevolgd door Fiat-topman Sergio Marchionne die volgende maand het stokje mag overnemen. Di Montezemolo gaat niet zonder gouden handdruk weg. Zijn vertrekpremie bedraagt maar liefst 27 miljoen euro.

Het vertrek van de Italiaan hing al langer in lucht vanwege problemen met Marchionne over de te volgen koers. Zo wilde Montezemolo vasthouden aan de exclusiviteit van het merk door het aanbod te beperken. Marchionne daarentegen ziet meer in een vergroting van het aanbod om de concurrentie met andere luxe-auto’s aan te kunnen.

Fiat maakte woensdagavond bekend dat Montezemolo in totaal bijna 27 miljoen euro meekrijgt. Uiterlijk op 31 januari 2015 krijgt hij 13,25 miljoen euro op zijn rekening bijgeschreven in ruil voor zijn toezegging tot maart 2017 niet bij een concurrent aan de slag te gaan. Montezemolo krijgt nog eens 13,71 miljoen euro verspreid over 20 jaar, een vergoeding die al in 2003 in zijn contract was opgenomen. Montezemolo stond 20 jaar aan het roer bij Ferrari.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.