Toyota hoogste in Best Global Brands

Autofabrikant Toyota is het hoogst genoteerde automotive merk in de dertiende editie van de Best Global Brands. Deze top honderd wordt jaarlijks samengesteld door Interbrand en geeft de wereldwijd best presterende bedrijven weer op het gebied van financiën. Daarnaast telt de merkrol bij de doelgroepkeuze en de concurrentiepositie.

Toyota staat in de lijst op plaats tien met 30,2 miljard dollar, een groei van 9 procent ten opzichte van vorig jaar. Coca Cola wint met 77,8 miljard. De Japanse fabrikant wordt op de elfde plek gevolgd door Mercedes met 30 miljard dollar en een groei van 10 procent. BMW is op positie twaalf het derde best presterende automerk in de ranglijst van Interbrand. Het vermogen wordt op 29 miljard geschat, een groei van maar liefst 18 procent.

Honda (17,2 miljard/-21 procent) is de eerstvolgende fabrikant op plaats 21, Volkswagen (9,2 miljard/ 18 procent) komt uit op plek 39. Met 7,9 miljard ( 6 procent) veroverde Ford de 45ste positie en Hyundai haalde dit keer Audi (7,1 miljard/ 17 procent) in en stijgt naar plaats 53. Audi moet het doen met podiumplaats 55. Dan komen we pas op de 72ste plek Porsche tegen met 5,1 miljard dollar en een groei van 12 procent. Nissan staat een plaatsje lager met 4,9 miljard, maar groeit met 30 procent wel het meeste van alle automerken.

Dit jaar is er één nieuwkomer in de lijst van Best Global Brands, dat is Kia met 4 miljard dollar. Ferrari is het minst presterende merk in de top honderd. Zij moet het doen met ‘maar’ 3,7 miljard dollar en een groei van vijf procent, wat goed is voor een notering op plaats 99.

Bekijk hier de complete lijst >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *