Tussentijds ruilen van leaseauto

Leasemaatschappij ALD Automotive introduceert een nieuw leaseconcept. Hiermee krijgt de leaserijder de flexibiliteit om gedurende het leasecontract op ieder gewenst moment tijdelijk van vervoermiddel te wisselen. Het concept heeft de naam ALD Switch gekregen.

Naast de gewone lease-auto krijgt de leaserijder de beschikking over een huurtegoed dat naar eigen wens ingevuld kan worden. Denk hierbij aan een stationwagen voor de vakantie, een bestelbus voor grote ladingen of een motorscooter voor een tijdelijke opdracht in de stad. Het maandtarief wordt bepaald op basis van een gekozen voertuigcategorie en het aantal dagen en keren dat men hier per jaar gebruik van wil maken. De leaserijder kan jaarlijks tot maximaal vier keer van voertuig wisselen.

“Nederlandse bedrijven zoeken steeds meer keuzevrijheid in het mobiliteitspakket dat zij werknemers aanbieden. Enkele bedrijven experimenteren al met een mobiliteitsbudget, maar voor velen is dat nog een stap te ver”, zegt Carel Bal, algemeen directeur van ALD Automotive. “ALD Switch is een verruiming van het leasen zoals wij het in de huidige vorm kennen en biedt de leaserijder extra flexibiliteit.”

Trend

De leasemaatschappij wil met ALD Switch inspelen op de trend van downsizing en vergroening bij leaseauto’s. Uit de jaarcijfers van de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen blijkt dat 61 procent van de nieuw aangeschafte lease-auto’s in 2011 een a-label had, terwijl dit in 2010 nog 39 procent was.

“Met ALD Switch kan de leaserijder het grootste gedeelte van het jaar een zuinigere en vaak kleinere auto rijden. Op momenten dat het nodig is, is aanvullende mobiliteit beschikbaar. De werkgever profiteert daarbij het hele jaar van lagere brandstofkosten, die gemiddeld 25 tot 30 procent van de totale autokosten uitmaken.”

6 Wheel Lease

ALD introduceerde nog niet zo heel lang geleden ook het concept 6 Wheel Lease. Dit pakket biedt de mogelijkheid tot het leasen van een elektrische scooter in combinatie met een auto. De e-scooter kan ook apart worden geleased. Bij de leaseprijs zijn verzekering, 24-uurs pechhulp, reparatie, onderhoud en banden inbegrepen. Lees er hier alles over >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.