Vacaturestop en vervroegde pensioenen bij VW

Volkswagen bevriest de omvang van het personeelsbestand op het niveau van januari 2021. Bovendien worden er vervroegde pensioen en deelpensioenen ingesteld. De fabrikant streeft naar kostenbesparing.

Concreet betekent het dat werknemers, geboren tussen 1956 en 1960 in aanmerking komen voor vervroegd pensioen onder ‘financieel aantrekkelijke condities’. Daarnaast kunnen zij die geboren zijn in of voor 1964 nu ook met deeltijd pensioen. Circa 11.500 werknemers van de groep zijn geboren tussen 1956 en 1964. Op basis van eerdere ervaringen zouden zo’n 900 werknemers vrijwillig kiezen voor vervroegd pensioen op korte termijn. Voor deeltijdpensioen verwacht men een iets hoger aantal gegadigden.

Het aantrekken van nieuw personeel van buiten af is alleen mogelijk voor toekomstgerichte functies op het gebied van elektrificatie, digitalisering en de ontwikkeling van batterijcellen. Voor andere functies moet eerst intern een oplossing gevonden worden. Mede hierom wordt het budget voor training verhoogd met 40 miljoen euro naar 200 miljoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *