Vakbond acht Opel-overname het beste

De kans dat Opel daadwerkelijk in handen komt van PSA lijkt met de dag groter te worden. In navolging van landelijke politici en Opel-topman Neumann staat nu ook de machtige Duitse vakbond IG Metall niet negatief tegenover een mogelijke overname.

Afgelopen weekeinde liet de bond in de Duitse pers weten dat een samengaan met PSA wellicht de optie is die Opel de meeste perspectieven biedt. De vakbond overweegt te onderzoeken of ook zustermerk Vauxhall (eveneens eigendom van moederconcern GM) beter af zou zijn met zo’n deal. IG Metall-afdelingsvoorzitter Giesler betoogde dat de twee merken samen wél de schaal hebben om in de toekomst economisch rendabel te zijn.

Namens de Duitse regering voert momenteel staatssecretaris Matthias Machnig van economische zaken her en der gesprekken. Hij ziet grote kansen in het voornemen van PSA. “Als gevolg van het samengaan ontstaat het op één na grootste autoconcern in Europa. Dat biedt extra mogelijkheden voor investeringen, innovatie en groei.” Inzet van Machnig is dat alle vestigingen en arbeidsplaatsen van Opel in Duitsland behouden blijven. Volgens de regering is de huidige situatie totaal onvergelijkbaar met die in 2009. Midden in de economische crisis stond toen het voortbestaan van Opel op het spel en overwoog de politiek door middel van staatssteun de geplaagde fabrikant overeind te houden.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *