Valeo derde bij verkiezing veiligste magazijn

Valeo Service Benelux heeft de derde plaats behaald bij de verkiezing Het Veiligste Magazijn van Nederland 2012. De jaarlijkse prijs is een initiatief van BMWT Keur, Randstad, Vakblad Logistiek, VTL en EVO. Philips Lighting en Scania eindigden respectievelijk op de eerste en tweede plaats.

Valeo Service legde beslag op de derde plaats vanwege onder meer de goede inrichting van het logistieke proces, haar technisch innovatieve ondernemerschap en de combinatie veiligheid, productiviteit en effectiviteit.

Sven van der Pijl, manager Supply Chain bij Valeo Service: “Wij hebben de deelname als een impuls opgevat om de veiligheid in ons magazijn nog verder te vergroten. Bij onze deelname in 2010 werden we niet genomineerd, maar nagenoeg alle verbeterpunten die uit dat rapport naar voren kwamen hebben we weten op te lossen. Zo hebben we speciale camera’s laten ontwikkelen voor op de vorken van de heftrucks en hebben we zelf ontwikkelde netten tussen de magazijnstellingen geplaatst. Ook sturen we sterk op competenties, hebben we een uitgebreid verkeersplan met bijvoorbeeld een maximumsnelheid van vijf kilometer per uur en betrekken we onze medewerkers bij het veiligheidsproces: ze kunnen zelfs een bonus verdienen met het indienen van stimulerende ideeën.”

Juryrapport

“Het logistieke proces is prima ingericht waardoor ze erg snel kunnen leveren en zeer klantgericht kunnen opereren. De efficiency is de laatste jaren flink gestegen waarmee het bedrijf laat zien dat veiligheid, productiviteit en effectiviteit prima samen kunnen gaan. De investeringen die Valeo Service de laatste jaren heeft gedaan hebben ervoor gezorgd dat de vestiging in Helmond als Best Practice binnen de wereldwijde organisatie wordt gezien. Een ongekende prestatie als je bedenkt dat er wereldwijd meer dan 70.000 medewerkers bij het bedrijf werken”, aldus de jury in haar oordeel.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *