Van autokopers kijkt en koopt 73 procent direct

Uit onderzoek van Marktplaats en Insites Consulting onder ruim 500 respondenten blijkt dat 73 procent van de autokopers aan één keer kijken genoeg heeft om de beslissing te nemen een occasion aan te schaffen. Dit gebeurt na een gerichte zoektocht op internet.

Maar liefst 88 procent zoekt naar een specifieke auto. Wie de auto verkoopt maakt de consument niet uit. Daarvan overweegt 64 procent ook aanschaf via een autobedrijf.
In maar liefst 93 procent van de gevallen start de zoektocht naar een auto op internet. Ruim 53 procent van de verkopers die hun auto via Marktplaats aanbiedt en verkoopt deze binnen twee weken.

Er blijkt ook een groot vertrouwen te zijn bij het maken van een testrit. In 27 procent van de gevallen gaat de verkoper niet mee. Opvallend is verder dat de kopende partij voor de testrit vaak iemand mee neemt (71 procent). Daarvan heeft het grootste deel geen ruime kennis van auto’s.

Marktplaats is recent ook een nieuwe campagne gestart om haar autohandel te vergroten.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *