VDL in gesprek over Nedcar

VDL Groep heeft vorige week met Mitsubishi gesproken over een eventuele overname van Nedcar. Twee afgevaardigden uit Eindhoven zijn naar Japan afgereisd om meerdere gesprekken aan te gaan met de top van de autofabrikant. Dat bevestigt Jan Mooren, directielid van de VDL Groep, tegenover het Financieel Dagblad.

Mooren en directiecollega Rini Vermeulen laten aan de krant weten dat het niet de intentie van VDL is om in Born zelf auto’s te gaan produceren. Zij wil andere partijen zien te vinden om dat in de autofabriek te gaan doen. BMW is in deze een veel gehoorde naam, maar nog niet officieel bevestigd.

VDL hoopt eind juni of begin volgende maand een overeenkomst te sluiten over de mogelijke overname. De bussenproducent en automotive toeleverancier benadrukt echter dat er geen garanties zijn dat de aankoop doorgaat, aangezien de onderhandelingen met Mitsubishi stroef verlopen.

Wanneer de overname doorgaat, dan behouden de 1.500 werknemers van Nedcar mogelijk hun baan.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.