Velba met Zwijnenburg naar Koskamp

Grossier Koskamp koopt diens Vrooam-collega Velba Automaterialen. Met de overname breidt Koskamp het huidige aantal van acht vestigingen uit naar dertien. Ondernemer Berry Balvers blijft ook na de overname als adviseur aan het bedrijf verbonden. De namen van beide bedrijven blijven vooralsnog gehandhaafd en er wordt achter de schermen hard gewerkt aan de precieze invulling van de integratie. Er zijn geen financiële details bekend gemaakt.

In de loop van volgende week zal Willem Zwijnenburg bij Velba beginnen als bedrijfsdirecteur. Zwijnenburg kent de Vrooam als geen ander, gezien zijn verleden als commercieel directeur bij Sator Holding, waaronder onder meer Van Heck, Havam, Harrems en Nipparts vallen.

Opvallend is de geografische spreiding van beide grossiers. Koskamp heeft met zijn acht vestigingen de provincies ten noorden van Overijssel, terwijl Velba zich concentreert rondom de regio Arnhem en Nijmegen. Door de bundeling ontstaat een Vrooam-lid in grootte vergelijkbaar met Heuts en Cartal-Rijsbergen die geografisch juist het zuiden en het westen van ons land bedienen.

De nieuwe combinatie deed in 2010 een geconsolideerde omzet van 60 miljoen. Het totale personeelsbestand van de Koskamp Groep groeit door de overname naar circa 300 medewerk(st)ers. Ook Carflex is onderdeel van de overname. Dit bedrijf is gespecialiseerd in werkplaatsequipment en heeft een brede range aan bandenapparatuur en hefbruggen.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1846 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *