Veranderen, verdwijnen of ten onder gaan

De opmars van de digitalisering en telematica gaat voor baanbrekende veranderingen zorgen. Daarover ging onlangs een discussie in Duitsland tussen dealers en universele autobedrijven. De branche blijkt nog grote moeite te hebben met aanpassingen in het huidige verdienmodel. Welke keuzes moet maken als autobedrijf?

Zowel de dealers als universele autobedrijven onderkennen dat de automobiele bedrijfskolom voor een belangrijke digitaal tijdperk staan, nog los van de telematicaontwikkelingen. De connected auto zorgt voor cruciale veranderingen, maar hoe al deze trends en verwikkelingen nu precies geïnterpreteerd moeten worden en vertaald naar de eigen bedrijfssituatie, blijft vaak nog een grote vraag. Niks doen is geen optie: het is een kwestie van veranderen, verdwijnen of ten onder gaan.

Als het gaat om telematica zijn de kampen meteen verdeeld: dealers steunen hun fabrikanten, terwijl universele bedrijven beducht zijn voor de (marketing)slagkracht van het merkkanaal.

Overigens zijn klanten, volgens diverse sprekers tijdens deze discussie, best bereid om data te delen met hun autobedrijf. “Het is allemaal niet zo moeilijk, als je de klant er maar wat voor teruggeeft”, aldus Peter Lorenz van het gelijknamige adviesbureau dat zich bezighoudt met de digitalisering van autobedrijven.

Veel meer over dit onderwerp kunt u lezen in het aankomende nummer van Aftersales Magazine dat deze week verschijnt.

En: op het aanstaande 5e Nationaal Aftersalescongres op 14 december komt dit onderwerp ook uitgebreid aan de orde. Voor meer informatie: www.aftersalescongres.nl

 

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1798 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.