Verkoop lakkendivisie Dupont via veiling

De in oktober 2011 aangekondigde verkoop van de autolakkendivisie Performance Coatings van Dupont, krijgt nu handen en voeten door middel van een veiling. De verwachte opbrengst is vier miljard euro. Dat meldt Het Financieele Dagblad. Het chemiebedrijf zou zich steeds meer willen concentreren op hoogwaardiger chemicaliën. De verkoop zou ook ingegeven zijn door verwachte lagere marges in de automobielindustrie en schadebranche.

De krant noemt bedrijven als Blackstone Group, Clayton Dubilier & Rice en Advent International als geïnteresseerde overnamekandidaten. De private equity bedrijven, investeerders die buiten de aandelenbeurs om bedrijven financieren, denken Performance Coatings weer winstgevend te kunnen maken. Dit willen zij doen door voornamelijk in de kosten te snijden. Daarnaast heeft Dupont’s adviseur, de Credit Suisse Group, ook de belangstelling weten te trekken van andere chemische bedrijven.

Akzo Nobel is door de huidige onzekere economische situatie in ieder geval niet geïnteresseerd om Dupont Performance Coatings over te nemen. Haar lakkenlijn is al breed opgezet en gevoelig voor economische schommelingen. Akzo Nobel wil daar niet nog meer lakken bij hebben.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *