Verlies motorvermogen pechoorzaak nr.1

Nu alle zomervakanties voor dit jaar ten einde zijn, heeft leasemaatschappij ALD Automotive de meest voorkomende pechgevallen met de auto in het buitenland onderzocht. Met stip op 1 staat vermogensverlies van de motor, gevolgd door een lekke band en het niet starten van de auto.

Ook het tanken van verkeerde brandstof en koelproblemen zijn veelvoorkomende oorzaken van een stranding buiten de grenzen.

Vorig jaar stond vermogensverlies als oorzaak voor pech in het buitenland nog op een derde positie en in de top-10 van binnenlandse pechgevallen komt deze oorzaak van autopech zelfs helemaal niet voor. De meest voorkomende pechgevallen binnen de landsgrenzen zijn achtereenvolgens: een lege accu, een lekke band en verkeerde brandstof tanken.

Geen reservewiel

ALD Automotive constateert verder dat de lekke band zonder reservewiel als oorzaak van een stranding steeds vaker voorkomt. “Meer en meer auto’s worden zonder reservewiel geleverd. Het weglaten van een reservewiel en krik kan tot wel 20 kg in gewicht schelen. Dat is goedkoper, scheelt brandstof en de auto kan dan net in een gunstiger bijtellingscategorie vallen”, aldus Frank Alofs. operations director van ALD Automotive.

De leasemaatschappij adviseert bestuurders die regelmatig met de auto naar het buitenland gaan, het reservewiel toch als accessoire aan te schaffen. In 80 procent van de strandingen in het buitenland worden de pechgevallen ter plekke verholpen om de vakantie te vervolgen. In Nederland ligt dit percentage zelfs nog hoger, op 89 procent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *