Vestigingsmanagers terug bij Care Autoschade

Care Autoschade maakt op dit moment een belangrijke transitie door en is druk bezig met de herziening van de organisatie. Het belangrijkste nieuws is dat er opnieuw vestigingsmanagers zullen worden aangesteld op de 51 vestigingen in ons land. Bovendien is het aantal clusters teruggebracht van elf naar acht en zijn er drie regiomanagers aangesteld.

Hiermee komt de schadeketen terug op eerdere beslissingen. Bij de herstructurering van Care in 2014 werden de vestigingsmanagers namelijk vervangen door elf clustermanagers, die de verantwoordelijkheid kregen over een bepaalde regio.

“In de dagelijkse praktijk blijken de vestigingen beter en veel effectiever te werken onder leiding van een vestigingsmanager. De geleverde kwaliteit op de vestigingen is uiteindelijk een belangrijke kern van het bedrijf”, aldus Edward Reinderts, sinds vier maanden de nieuwe commercieel directeur van Care. “De vestigingsmanagers krijgen meer eigen verantwoordelijkheid. Wij vertrouwen erop dat dit de klantgerichtheid binnen het bedrijf alleen maar ten goede komt.”

Gedifferentieerde aanpak

Een jaar geleden ging Care over in handen van Rabo Private Equity en kreeg Bouwe van Wijk de leiding. Care had toen al een gedifferentieerde aanpak ingezet met een onderscheid tussen complexe schade (CareTech) en cosmetische (CareXpress). De opening van een gloednieuwe vestiging CareXpress in Harderwijk, eind vorig jaar, was daar een goed voorbeeld van. Het netwerk van Care bestaat nu uit 49 ‘gewone’ vestigingen, één CareXpress en één CareTech. Care telt ook nog 14 vestigingen in België.

In de markt wordt druk gespeculeerd, zeker sinds de overname vorig jaar door Rabo, over de verdere toekomst van de schadeketen.

 

Ivonne Vermeulen

Eindredacteur Aftersales Magazine. Ivonne heeft een rijke bagage waarin journalistieke waarden en kennis van de autobranche bijeenkomen. Dankzij haar rol binnen Focwa's Carrosserie beschikt zij bovendien over een indrukwekkend netwerk in de schadeherstelbranche.

Van Ivonne Vermeulen zijn er nog 343 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Ivonne Vermeulen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.