VIDEO: Telematica zet branche op scherp

“Pas op dat je ten aanzien van een voor velen nog ongrijpbare technologie als telematica niet gaat dromen. Ontwikkelingen gaan razendsnel en voor je het weet loop je achter en is de concurrentie je voorbij. Vergeet ook niet dat de auto een dominant product blijft, ook in de online mobiele wereld”, aldus Hans Groenhuijsen, analist bij Rabobank International. Hij sprak eerder deze week op het telematica-event van Automotive Insiders.

De auto blijft een bron van diensten, de vraag is alleen wie gaat die diensten leveren en er aan verdienen. Groenhuijsen: “De strijd om de (werkplaats)klant zal intensiveren. Nieuwe spelers doen hun intrede in de online wereld van de mobiliteit en raken dus de autobranche. En het is niet ondenkbaar dat die nieuwe partijen de regie over gaan nemen van bestaande traditionele marktspelers.”

Het voordeel van de connected car voor de consument, de klant die uiteindelijk voor de euro’s moet zorgen, zal dan centraal moeten staan. Het concurrentieveld wordt daarbij een stuk complexer, want meer en meer partijen zullen zich in de online wereld van de mobiliteit gaan manifesteren. Apple en Google bijvoorbeeld en telecom providers.

In onderstaande video een indruk van het event en een aantal uitspraken van de sprekers.

[responsive-video identifier=”QuLkRmLTqRU”]

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1818 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *