‘Volkswagen beperkt beloning ceo tot 10 miljoen’

Volkswagen is van plan om het pakket aan beloningen voor directieleden te beperken tot 10 miljoen euro. Dat heeft een anonieme bron aan persbureau Reuters meegedeeld.

Reuters beroept zich vervolgens het Handelsblatt van gisteren, waarin meer informatie stond over de plannen voor de nieuwe beloningsstructuur. Reuters vond niemand van Volkswagen bereid om op het bericht te reageren. 

Bestuurders zouden volgens de plannen een hoger vast salaris krijgen, maar lagere bonussen. Deze worden bovendien gekoppeld aan de waarde van de aandelen van Volkswagen. Volkswagen bespreekt de plannen op 24 februari.

In het verleden lag VW onder vuur vanwege de enorme beloningen die topmannen van het concern opstreken. Voormalig ceo Martin Winterkorn bijvoorbeeld ontving in 2014 bijna 16 miljoen euro en vorige maand nog ontving een hoge functionaris van de juridische afdeling bij vertrek 12 miljoen euro.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3823 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *