Volkswagen meest onmisbare merk

Als het om auto’s gaat is Volkswagen het meest onmisbare merk. Binnen de automotive is Tomtom het meest geliefd. Dat blijkt uit een onderzoek van Eurib dat een top 100 van meest onmisbare merken heeft samengesteld.

In het onderzoek staat HEMA sinds jaar en dag op nummer 1. Maar liefst driekwart van de consumenten kan niet zonder het merk HEMA. Ook blijkt dat de onmisbaarheid van de zenders en programma’s van de publieke omroep ten opzichte van vorig jaar sterk zijn gestegen, terwijl alle commerciële zenders juist dalen. Zo geven consumenten aan dat ze na HEMA, het NOS Journaal niet willen missen. NOS Journaal wordt zelfs als meer onmisbaar ervaren dan onze nationale grootgrutter Albert Heijn.

Binnen de autosector zijn de verschillen klein omdat veel eigenaren van auto’s toch op hun eigen wagen stemmen. Daardoor is het ook niet verwonderlijk dat Volkswagen als meest onmisbaar wordt aangeduid en Daihatsu het minst. Opmerkelijk is wel de stijging van de ANWB in de top 100 van 48 naar 18 en de wegenwacht van 49 naar 33. Tomtom doet het ook goed om vanuit het niets op plaats 40 terecht te komen.

Klik hier voor het gehele onderzoek van Eurib.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.