Vrouwen rijden minder schade

Mannen kunnen beter autorijden dan vrouwen maar vrouwen rijden weer minder schade. Goedkoopsteautoverzekering.net zocht naar de waarheid achter vijf vooroordelen over mannen vs. vrouwen in het verkeer.

Uit cijfers van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek blijkt dat mannen vaker schade rijden dan vrouwen. Zij vergeleken het claimgedrag van 150.000 automobilisten met een WA-verzekering. Mannen in alle leeftijdscategorieën reden aanzienlijk vaker schade dan vrouwen. In de jongste leeftijdsgroep (18-20) is het verschil het grootst, 25% van de mannen tegenover 13% van de vrouwen had schade gereden.

Mannen zijn vaker bij zware ongelukken betrokken

Gedeeltelijk waar. De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) houdt statistieken bij van ernstige auto-ongevallen. De ongevallen zijn opgesplitst naar leeftijdsgroep en geslacht van de automobilist. Bij jonge mannelijke bestuurders onder de 25 is het inderdaad zo dat ze meer kans om bij een ongeval betrokken te raken, namelijk 2,5 keer vaker dan jonge vrouwen.

Mannen rijden vaker met een borrel teveel op

Waar! Volgens het Trimbos rijden mannen vaker onder invloed dan vrouwen. Van alle mannen die worden aangehouden bij een alcoholcontrole is 2.8% onder invloed tegenover 1.5% van de vrouwen. Volgens verkeerspsycholoog Wildervanck nemen mannen meer risico in het verkeer en dat is ook terug te zien in het percentage mannen met alcohol op in verkeer.

Vrouwen zijn slecht in inparkeren

Waar! Onderzoek van ‘Driving Standards Agency’ toont aan dat vrouwen vaker tijdens hun rij-examen zakken voor problemen met inparkeren. Daarnaast doen vrouwen aanzienlijk langer over het inparkeren.

Mannen zijn beter in autorijden

Waar! Volgens verkeerspsycholoog Cees Wildervanck kunnen mannen beter autorijden dan vrouwen. Ze hebben meer gevoel om met mechaniek om te gaan. Toch als er naar de het aantal gereden kilometers kijkt, maken mannen meer ongelukken. Mannen kunnen dus beter rijden, maar ze doen het gewoon niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *