VW groter dan Toyota en GM

Bloomberg heeft berekend dat Volkwagen dit jaar waarschijnlijk de grootste autofabrikant ter wereld wordt. Het Duitse bedrijf laat daarmee Toyota en General Motors achter zich. VW groeit ten opzichte van 2010 met maar liefst dertien procent naar 8,1 miljoen voertuigen.

De verkoop van GM komt zo’n acht procent hoger uit op 7,55 miljoen stuks en Toyota verliest negen procent (7,27 miljoen). De opleving van Volkswagen komt vooral vanuit China ( 20 procent) en India.

Op de thuismarkt heeft VW het minder goed gedaan door de Europese crisis, daar verloor het merk 3,3 procent in de verkopen. Dit is echter nog altijd vele malen beter dan het verlies van 34 procent van GM en twintig procent van Toyota.

De onderzoekers van Bloomberg verwachten wel dat Toyota volgend jaar weer de leiding zal nemen in het aantal verkopen. De productiefaciliteiten die in maart dit jaar werden getroffen door de aardbeving in Japan, zullen dan weer volledig operationeel zijn en verwacht wordt dat Toyota dan 8,4 miljoen auto’s zal maken, een half miljoen meer dan Volkswagen.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *