VW-label Moia voor slimme mobiliteit

Onder de merknaam Moia komt Volkswagen met een mobiliteitsconcept voor de stedelijke omgeving. Bij dit dertiende label van het concern ligt de focus op het aanvragen – per app – van ritten voor specifieke routes en op autodelen. De voertuigen zullen op termijn uitsluitend elektrische aandrijving hebben.

Moia gaat van start in Berlijn, later waarschijnlijk gevolgd door Hamburg. De voertuigen zijn niet te koop voor consumenten. Aanvankelijk zal worden teruggegrepen naar bestaande modellen uit de VW-stal, later volgen specifiek voor Moia ontworpen busjes.

Volkswagen legt de lat hoog. Het wil dat Moia tot de top-drie gaat behoren van wereldwijde aanbieders van mobiliteit. Tegen het jaar 2025 dient een substantieel deel van de concernomzet te komen uit nieuwe, integrale vervoersoplossingen voor individueel en collectief vervoer. Moia moet stedelijke mobiliteit schoner, slimmer, veiliger en efficiënter maken. Nodeloze 1-persoonsritten gaan wat VW betreft tot het verleden behoren.

Om alle ambities waar te maken, is onlangs bij de grote rivaal Daimler Robert Henrich weggeplukt. Hij leidde daar sinds 2010 de deelautodienst Car-2-G; in januari begint hij als COO van Moia. Op de foto staan Moia-CEO Ole Harms (links) en Matthias Müller, CEO van de Volkswagen Group.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.