VW stelt bouwplatform EV’s open voor derden

VW Volkswagen stelt zijn platform voor volledig elektrische modellen ook ter beschikking aan andere fabrikanten. Dat moet leiden tot schaalvoordeel en daarmee een breed bereikbare individuele mobiliteit.

Momenteel streeft Volkswagen naar een eerste golf van circa vijftien miljoen volledig elektrisch aangedreven voertuigen op basis van het in huis ontwikkelde MEB-platform. e.GO Mobile AG uit Aken is de eerste externe partner die MEB (Modular Electric Toolkit) toepast bij de productie. “Het MEB-platform heeft het in zich om dé standaard op het gebied van e-mobility te worden”, stelt Herbert Diess, ceo Volkswagen AG.

Investeringen

In de periode tot en met 2023 investeert Volkswagen bijna 44 miljard euro in elektrificering, digitalisering, mobiliteitsdiensten en autonoom rijden. Alleen al dertig miljard euro is bestemd voor e-mobility. Naar verwachting heeft in 2025 ongeveer een kwart van het totale aantal verkochte auto’s van de Volkswagen Group een elektrische aandrijving.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †