Weer autobedrijven opgelicht

Bovag Autodealers waarschuwt opnieuw voor een oplichter die bij meerdere autobedrijven auto’s heeft ontvreemd en soms ook gestolen auto’s ter reparatie of inruil aanbiedt. Dit keer is het een van oorsprong Portugese man die in de regio Midden-Brabant zeer actief is.

“Meestal bestelt hij een dure, nieuwe auto waarbij hij uit is op het vervangend vervoer dat hij ‘nodig’ heeft om de levertijd te overbruggen”, aldus het waarschuwingsbericht van Bovag. De man betaalt de rekeningen nooit en brengt leenauto’s niet terug. “Als hij daar op wordt aangesproken, heeft hij een reeks van smoesjes paraat.”

Het signalement van de autodief meldt een kalende, van oorsprong Portugese man van eind veertig. Hij heeft een klein gedrongen postuur en een Zuid-Europees uiterlijk. De man praat makkelijk en heeft overtuigende en vertrouwenswekkende verhalen. Hij kent de regio goed.

De branchevereniging adviseert de politie te waarschuwen (0900-8844), wanneer deze man in uw autobedrijf komt of is geweest voor aankoop, inruil of reparatie.

Bekijk hier meer oplichtingszaken in het dossier ‘Fraude’ >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.