Weet Müller wie de sjoemelsoftware goedkeurde?

Volgens het Duitse weekblad Wirtschafts Woche weet Volkswagen-baas Matthias Müller wie verantwoordelijk is, hoe het intern een ‘vaste’ plaats kreeg in het productieproces en waar de sjoemelsoftware vandaan kwam. Of het speculatie is van het weekblad zullen we 21 april weten, want dan presenteert Müller zijn bevindingen van het interne onderzoek naar de dieselgate-affaire.

Dat is ook de reden dat hij nu niets naar buiten brengt, zegt hij. En hij beroept zich op de statuten van het concern. Daarin staat dat als de vergaderdata van een speciale aandeelhoudersvergadering bekend is, er geen berichten naar buiten verschijnen. De Amerikaanse overheid, consumentenorganisaties en juristen (en in veel mindere mate de politiek in Brussel en al helemaal die in Duitsland), willen dat Volkswagen nu al bekend maakt wat de bevindingen zijn. Maar Müller zwijgt.

Juristen hebben in die statuten een opening gezien. Want als er intern informatie bekend is die op of na de jaarvergadering in potentie tot een grote koersverandering kan leiden, dan moet die informatie nu al gedeeld worden. Vooralsnog lijkt Müller hier doof voor te zijn, maar de juridische druk op hem (denk bijvoorbeeld aan op voorhand gemaakte claims voor de koersverschillen) stijgt met de dag.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1804 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.