Wellicht overname TRW

TRW Automotive Holdings, ’s werelds grootste producent van veiligheidsapparatuur voor auto’s, wordt mogelijk overgenomen door de Duitse branchegenoot ZF Friedrichshafen. Daarmee zou één van de grootste toeleveranciers binnen de autosector ontstaan.

De overname is nog geen zekerheid maar TRW schijnt al een boekenonderzoek te hebben toegestaan. Over het algemeen duidt dat op een aanstaande overname. De waarde van TRW wordt geschat op 11 tot 12 miljard dollar (8,8 miljard euro). Mogelijk kan over een maand al een overeenkomst bekend worden gemaakt, aldus bronnen.

TRW dat onder meer airbags en veiligheidsgordels maakt en ZF ( stuursystemen en versnellingsbakken) zijn ongeveer even groot qua omzet ( 17,4 miljard dollar en 16,8 miljard dollar). Door een eventuele overname zou één van de grootste toeleveranciers aan de autosector ontstaan met bijna 140.000 werknemers en bijna 40 miljard dollar aan jaarlijkse verkopen. Daarmee verwacht het nieuwe bedrijf de concurrentie het hoofd te kunnen bieden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.