Wessels Müller AG koopt Trost

De Duitse onderdelendistributeur Wessels Müller AG koopt concurrent Trost Auto Service Technik. Met de transactie die woensdagochtend aan het personeel van Trost is bekend gemaakt, ontstaat een verdubbeling van de omzet naar zo’n 1,7 miljard. De deal is nog wel onder voorbehoud van de goedkeuring door de desbetreffende instanties.

Opvallend aan de stap is dat beide bedrijven aandeelhouder zijn in concurrerende inkoopcombinaties: WM is deelnemer in ATR (zoals LKQ), Trost in Temot (zoals Doyen of in ons land Brezan).

Trost Auto Service Technik heeft het hoofdkantoor in Stuttgart en is goed voor een omzet van 825 miljoen euro. Er werken vierduizend mensen. De circa honderdvijftig filialen zijn voor een belangrijk deel in Duitsland en Oostenrijk gevestigd, maar ook Roemenië, Slowakije en Tsjechië behoren tot het netwerk. Trost bestaat in de huidige vorm sinds april 2009, toen de bedrijven Trost en KSM fuseerden. De familie Trost bezit sindsdien zestig procent van de aandelen, de rest zit bij de Joachim Herz Stichting.

Wessels Müller AG, dat gezeteld is in Osnabrück, heeft zo’n honderd vestigingen in Europa. Daarvan liggen er vier in ons land. WM kent een omzet van zo’n 840 miljoen euro, vergelijkbaar met Trost.

De overname past in de trend waarbij de groep distributeurs met een omzet boven de 700 miljoen euro door overnames en fusies op zoek gaat naar meer slagkracht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *