‘Whatsapp’ voor autobedrijf en klant

Autosociaal lanceert binnenkort een soort Whatsapp-service. Zo kunnen er berichten en foto’s worden uitgewisseld tussen klant en garage/autobedrijf.

“Bij een vraag of incident verwacht de klant direct een antwoord op een laagdrempelige manier. De klant geeft voorkeur aan deze wijze van communiceren en daar draait het uiteindelijk om”, aldus directeur Roy Roelofs.

De app wordt vormgegeven onder de naam en huisstijl van het garage/autobedrijf en zo ook in de app store gepubliceerd. Door de Autosociaal app genereert het autobedrijf extra betrokkenheid bij (bestaande) klanten. Na registratie van een profiel/kenteken wordt de klant automatisch gevraagd een afspraak met de werkplaats te maken voor een apk-keuring of andere onderhoudsbeurt.

Door actief te voorspellen wanneer een klant terug moet komen in de werkplaats blijft hij gebonden aan het autobedrijf. De apps stellen garagebedrijven eveneens in staat hulp te bieden bij storingen en pech op afstand. Ook kan via de app een digitaal schadeformulier worden ingevuld.

“Zeker op dit moment is het belangrijk om in contact te zijn met je klant. Door actief aan te geven dat je het de klant gemakkelijk wilt maken blijf je in beeld. Een tool waar je niet meer zonder kunt in deze tijd”, aldus Marco van Beek (winnaar Bovag autobedrijf van het jaar 2012/2013).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *