WK Automotive opent Duitse tak

Sinds 1988 is WK Automotive uit Oosterhout uitgegroeid van een technisch vertaalbureau tot documentatiespecialist voor de autobranche. Om de belangrijke Duitse markt nog beter van dienst te zijn, is op 1 september in Ratingen de Duitse vestiging WK Automotive GmbH geopend. De Duitse vestiging staat onder leiding van Rutger Groenendijk.

Naast Rutger Groenendijk is ook vader Robin, directeur-grootaandeelhouder van de Nederlandse vestiging, nauw betrokken bij de dagelijkse activiteiten van WK Automotive GmbH. Robin Groenendijk: “Gezien de vele toonaangevende automobielfabrikanten is de Duitse automobielmarkt de belangrijkste van Europa. Documentatie, zowel in print als digitaal, is in de autobranche enorm toegenomen, niet in het minst door de voortschrijdende technologische ontwikkelingen. Het vertalen van die documentatie heeft een vergelijkbare groei doorgemaakt. Belangrijke aspecten hierbij zijn Content Management, computerondersteund vertalen en machinevertaling, ontwikkelingen waar WK Automotive al lange tijd actief bij betrokken is. Om onze huidige en toekomstige klanten in Duitsland nog beter en sneller van dienst te kunnen zijn, hebben wij besloten een volwaardige nieuwe vestiging in Duitsland te openen.”

WK Automotive is een van de grootste automotive vertaalbureaus in Europa. De onderneming werkt voornamelijk voor fabrikanten en importeurs uit de mondiale auto- en motorfietsindustrie, alsmede voor tal van toeleveranciers in de auto-industrie en andere bedrijven met raakvlakken op het gebied van motor- en aandrijftechnieken. Tot de vaste klantenkring behoren onder andere Toyota Motor Europe, Mitsubishi Motor Europe, Ducati North Europe, PSA, Tesla Motors, Euro NCAP en Valeo.

De vertaal- en overige werkzaamheden voor de Duitse markt worden uitgevoerd door de ‘native’ vertalers van het bestaande WK Automotive-team, die hoogopgeleid zijn (hbo- of universitair niveau) en een achtergrond hebben in de auto- of aandrijftechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.