ZDK en Dekra willen nieuwe emissiemeting

De Duitse brancheorganisatie ZDK en testinstantie Dekra bepleiten een vernieuwd, praktisch goed uitvoerbare methode om de uitstoot van stikstofoxide (NOx) te meten. Deze moet geïntegreerd worden binnen het bestaande uitlaatgasonderzoek, inclusief passende grenswaarden.

Beide organisaties benadrukten deze week bij hun traditionele jaargesprek dat de doorontwikkeling van een efficiënt, modern uitlaatgasonderzoek hoogst noodzakelijk is. Met name de meting van stikstof moet wat hen betreft goed geregeld worden. In dit verband spraken ZDK en Dekra zich ervoor uit dat de combinatie van uitlaatgasmeting en elektrische waarden (OBD) verplicht wordt bij keuring.

De bestuurders willen dat de suggestie niet in een ambtelijke bureaulade verdwijnt. In een gezamenlijk opgestelde brief aan de Duitse verkeersminister Dobrindt roepen ZDK-president Karpinski en Dekra-bestuursvoorzitter Klinke op een werkgroep te vormen, onder aanvoering van het ministerie. Doel is om op zo kort mogelijke termijn een voorstel te ontwikkelen voor een gemoderniseerde emissiemeting. De initiatiefnemers spreken van een belangrijke stap om personenwagens te onderscheppen die een ontoelaatbaar hoge uitstoot produceren. De luchtkwaliteit moet daar sterk van profiteren.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *