AAG start garageformule voor EV’s

Onderdelendistributeur Alliance Automotive Group Benelux introduceert een eigen garageformule voor elektrische en hybride voertuigen: NexDrive, een service network for next generation cars.

Retailmarketingmanager Ivar Camps benadrukt graag die drie laatste woorden: “Natuurlijk is elektrificatie nu ‘next’, de eerste nieuwe uitdaging voor het universele autobedrijf. Daarna komt misschien waterstof. En daarna? Zeg het maar. Wij kijken met GPC in de VS en Alliance Automotive Group in Europa ver vooruit, maar zorgen er tegelijkertijd voor dat de garagist van nu klaar is voor de vraag van morgen. Vandaar NexDrive.”

Studiereis

Alliance Automotive Group Benelux (AAGB) is voor de formule niet over één nacht ijs gegaan. Zo heeft Camps via BOVAG een studiereis ondernomen naar Noorwegen, waar elektrisch en hybride rijden, dankzij veel overheidssteun, in een nog veel verder gevorderd stadium is dan de Europese nummer twee, Nederland. “Aanleiding voor de reis was de toenemende klantvraag naar ondersteuning op het gebied van elektrisch en hybride enerzijds en de duidelijk zichtbare markttrend anderzijds. In Noorwegen konden we een kijkje in onze toekomst nemen en zien welke uitdagingen onze klanten de komende jaren op hun hefbrug krijgen. Elektrische voertuigen vragen minder doorgangen, minder servicebeurten, minder reserve-onderdelen. En wat denk je dat het zal doen met de vraag naar olie en bijvoorbeeld aandrijfriemen. We weten allemaal wat nu de omzetmakers in de werkplaats zijn, maar ook wat er met die omzetmakers zal gebeuren.”

Nieuwe kansen

Marktonderzoek door AAG Benelux heeft geleerd dat er door elektrisch rijden nieuwe kansen ontstaan voor de Nederlandse aftermarket. De EV vraagt om andere diensten en verdienmodellen, maar opent ook de deur naar nieuwe omzetmakers. Zo voorziet AAG Benelux een toenemende vraag naar banden en heeft daar reeds vorig jaar met zijn netwerk op ingespeeld. Met TECH360 is de onderdelendistributeur uit Ede al jaren aan het voorsorteren op de veranderingen in de markt, die voor een universele garage uitdagend zijn. Lesley Kraak, accountmanager TECH360: “De automobilist heeft altijd de weg naar de universele garage weten te vinden. Met de unieke combinatie van TECH360 en NexDrive gaan we ervoor zorgen dat consumenten ook met de volgende generaties voertuigen bij universele autobedrijven kunnen blijven komen. Vanuit TECH360 helpen we garagisten en monteurs voorbereid te zijn op nieuwe ontwikkelingen, met onder andere hybride/EV-opleidingstrajecten, ADAS-trainingen, EV-gereedschapsets, Pass-Thru, remote diagnostics, RI&E en on-the-job ondersteuning.”

Inmiddels zijn de eerste tien pilot deelnemers gestart met het speciaal ontwikkelde online auditeringsysteem en deze week vinden de eerste fysieke audits plaats. Camps: “Met NexDrive gaan we de consument vertellen dat ze met hun volgende auto nog steeds bij hun eigen garage terecht kunnen. We faciliteren laadvoorzieningen, laadpassen, marge op laadstroom, online trainingen voor consumenten en een uitgebreid pakket aan marketing ondersteuning. Begin volgend jaar komt daar onder andere ook het hybride en elektrische occasionaanbod van de deelnemers bij.”

Alliance Automotive Group

NexDrive is een formule van AAG Benelux en beschikbaar via de aangesloten grossiers. AAGB met het hoofdkantoor in Ede is onderdeel van Alliance Automotive Group (AAG). De groep bedient in Europa ongeveer 40.000 garages met ruim 100.000 verschillende onderdelen voor onderhoud en reparatie via een netwerk van meer dan 300 vestigingen in eigendom en via circa 1800 vestigingen van verbonden partners. AAG is onderdeel van Genuine Parts Company, wereldwijd de grootste automotive onderdelendistributeur, actief in USA, Canada, Europa, Australië en Azië.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3512 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.