ANWB introduceert accucheck voor EV

Ontwikkeld door het Oostenrijkse Aviloo biedt ANWB zijn Nederlandse leden een onafhankelijke accucheck voor elektrische auto’s aan. Een dongel die verbonden wordt met de OBD-poort geeft een goed inzicht in de conditie van het accupakket van een elektrische auto.

De test van de accu is bij uitstek geschikt voor de kopers van een gebruikte elektrische auto die willen weten wat de staat van de accu is, of voor de verkopers van een gebruikte elektrische auto, die iets willen zeggen over de staat van de accu.

Test

De testkit wordt geleverd door één van de negen ANWB Service Centra. Nadat de dongel is aangesloten moet de EV binnen een week worden leeggereden tot minimaal 10 procent lading, zonder tussentijds te laden. De test start via een app op de smartphone. Daarna kan het kastje worden losgekoppeld en teruggestuurd. Het testrapport met daarin onder meer de gezondheidstoestand en de resterende opslagcapaciteit van het accupakket wordt via e-mail toegestuurd.

Zoals de accucheck van de gewone auto onderdeel is van winter- en zomercheck is ook de accucheck voor de EV een ideaal contactmoment voor de garagist met zijn klant. Het is dan ook te verwachten dat garageformules met de accucheck aan de slag zullen gaan. Ook is het niet ondenkbaar dat de accucheck in de toekomst over the air gaat plaatsvinden, zoals nu al plaatsvindt in de modellen Tesla. Het is dan voor de garagist helemaal zaak om bij de klant in beeld te zijn.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3691 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.