Apple focust op autonoom rijden

In een interview met Bloomberg Television is Apple-topman Tim Cook expliciet ingegaan op de plannen van Apple voor autonoom rijdende auto’s. “Er staat ons een enorme disruptie te wachten.”

In het verleden was Apple altijd vrij terughoudend om zijn plannen voor de automotive markt te delen; nu nam Tim Cook uitgebreid de tijd om in te gaan op de plannen van het bedrijf in de automotive markt. Sprekend over de disruptie die de automotive markt te wachten staat, legt Tim Cook uit dat er tegelijkertijd veranderingen spelen op drie verschillende terreinen: de technologie voor autonoom rijden, elektrische voertuigen en meeliftdiensten als die van Uber. Aanvankelijk leek Apple bezig te zijn met het zelf bouwen van een autonoom rijdende auto, maar de kosten daarvoor liepen de spuigaten uit. Apple richt zich nu vooral op de onderliggende technologie voor autonoom rijden. “Het is de moeder van alle projecten op het gebied van AI (artificial intelligence). Misschien wel het moeilijkste AI-project om aan te werken.” “Autonomie is bijzonder opwindend voor ons en we zullen zien waar het ons zal brengen. Dat zeg ik niet vanuit het oogpunt van een bepaald product, maar we zijn er wel eerlijk over dat het een uiterst belangrijke technologie betreft.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2977 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters