Autobinck brengt connected car onder in Moove

De Autobinck Group heeft haar activiteiten op het gebied van telematica verzelfstandigd in een nieuw bedrijf binnen de divisie Smart Mobility. De naam van het bedrijf: Moove Connected Mobility.

In samenwerking met partner Geotab verbindt Moove voertuigen met het internet. Op deze wijze ontsluit Moove een breed scala aan relevante data. Lease- en verzekeringsmaatschappijen en overige fleetowners kunnen daarmee hun bedrijfsvoering optimaliseren en meer kosteneffectief wagenparkbeheer uitvoeren. De data worden zowel on-board vanuit het motormanagement (on board diagnostics) als met behulp van aanvullende devices en/of sensoren (Internet of Things) verkregen. Vervolgens worden de data op een toegankelijke wijze inzichtelijk gemaakt met op maat gemaakte interfaces en dashboards. Door middel van innovatieve modellen, analyse en benchmarks kan Moove klanten concreet adviseren over verbetering en optimalisatie van hun bedrijfsvoering.

Resultaat

Ook bij de implementatie en het daadwerkelijk behalen van resultaat speelt Moove een actieve rol. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om veiligheid en het coachen op berijdersgedrag, efficiënter en gestuurd onderhoud, het verlagen van de brandstofkosten of het verminderen van de belasting van het milieu. Tevens vindt er productontwikkeling plaats op het gebied van predictive maintenance en connected sharing om wagenparken breder inzetbaar te maken. Op de foto het founding team van Moove. Van links naar rechts: algemeen directeur Henk Kooijman, technisch directeur Himanshu Gautam en salesdirecteur Han Arts. Henk Kooijman is op 23 oktober een van de sprekers op het evenement van Automotive Insiders ‘Leasen nu en in de toekomst’. Kooijman zal dan nader ingaan op de plannen met Moove.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3841 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters