Bosch-app maakt autosleutels overbodig

Met de app Perfectly Keyless zet Bosch autosleutels op de smartphone. Dit zou het einde kunnen betekenen van de autosleutel zoals we die nu kennen.

De digitale autosleutel biedt eigenaren van privévoertuigen gemak. Hij is vooral nuttig voor wagenparken met meerdere chauffeurs. Fleetmanagers en logistieke dienstverleners kunnen via de app bestuurders toegang geven tot de voertuigen. Bosch kondigde de digitale autosleutel een jaar geleden al aan en verwachtte toen dat de autosleutel in 2020 op de markt zou komen. Nu laat Bosch weten dat Perfectly Keyless zijn werelddebuut maakt op de aanstaande bedrijfswagenbeurs IAA in Hannover.

Hoe het werkt

In het geval van een wagenpark hebben zowel de wagenparkbeheerder als de chauffeur de app op hun smartphone staan. De wagenparkbeheerder kan een wagen aan een chauffeur toewijzen, bijvoorbeeld voor een bepaalde route. De app genereert een persoonlijke, digitale sleutel voor het voertuig en voor de chauffeur. Wanneer deze laatste in de buurt komt van de wagen, ontgrendelt deze automatisch. Evenzo vergrendelt de wagen wanneer de chauffeur van de wagen wegloopt.

Veiligheid

De digitale sleutel werkt altijd, ook als de batterij van de smartphone leeg is. In dat geval communiceren de telefoon en de wagen door middel van near field communication (NFC). Het is weer een ding minder om te vergeten mee te nemen, zolang je je smartphone maar bij je hebt. Bovendien maakt het diefstal van de auto moeilijker, omdat telefoons doorgaans beveiligd zijn en dieven niet zomaar toegang hebben tot de app. Wanneer de smartphone toch kwijtraakt of gestolen wordt, kan de digitale sleutel online worden gedeactiveerd.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3591 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

  • 24 augustus 2018 om 07:31
    Permalink

    Moet je wel een startknop hebben 🙂

Reacties zijn gesloten.