Dekra bouwt ook testlocatie in Spanje

Test- en certificeringsorganisatie Dekra bouwt ook in de Spaanse stad Malaga aan een testomgeving voor connected cars. De testlocatie gaat nog dit jaar open.

Dekra heeft al een testomgeving van in het Duitse Klettwitz. Recentelijk werd ook de Lausitzring in Duitsland aangekocht. Deze beide locaties worden ingericht om automotive systemen, volledige voertuigen en de bijbehorende infrastructuur te testen. De hub in Malaga focust zich onder andere op onderzoek en ontwikkeling. Daarnaast worden hier producten getest die zich aan het begin van de ontwikkelingsfase bevinden. Dekra wil zijn testnetwerk verder uitbreiden in Azië en de VS. Dekra zet daarbij in op standaardisatie in de gehele industrie. Daarnaast ontwikkelt Dekra testplannen en innovatieve testapparatuur.

Testscenario’s

“We hebben een aanzienlijk aantal testscenario’s ontwikkeld. Sommige daarvan zijn al geïmplementeerd. De testscenario’s controleren het berichtenverkeer tussen de auto en de omgeving en corresponderende waarschuwingen voor bestuurders die verschillende technologieën gebruiken”, zegt Fernando Hardasmal, directeur van Dekra. “Enkele van die technologieën zijn intersection movement assist, green light optimal speed advisory, forward collision warning en work zone warnings“. Naast het gebruik van zogeheten V2X (vehicle to everything) apparatuur simuleert Dekra testscenario’s met behulp van beacons en specifiek ontwikkelde software. Andere activiteiten gaan in op interoperabiliteit, performance, usability en cyber security. “We komen tegemoet aan de toenemende vraag naar testen en certificeringen voor de laatste innovaties in de auto-industrie. Door testen voor veiligheid en connectiviteit te combineren helpen we automotive fabrikanten zich goed voor te bereiden op een toekomst waarin alles op de weg verbonden is.” Dat zegt Bert Zoetbrood van de Nederlandse divisie van Dekra in Arnhem. De nieuwe testsite van Dekra krijgt een oppervlak van ruim 50.000 vierkante meter. De locatie bevindt zich op het Andalusia Technology Park in Malaga.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3806 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters